Udržitelné vánoční dárky = radost s dobrým pocitem

 

Blíží se období Vánoc, a s ním přichází i otázka - co svým blízkým “naježit” pod stromeček? Máme pro vás tip - jděte na to letos s ohledem na přírodu. Nejen, že udržitelné dárky udělají radost, ale ještě budete mít dobrý pocit z toho, že věnujete eticky vyrobenou věc z kvalitních přírodních materiálů. Pojďte se na tohle téma a náš výběr udržitelných vánočních dárků podívat blíž!

Naše barefooty mají "čistý příběh" 

Co to znamená? Že nejsou ušité na druhém konci světa ve sweatshopu, ale v rodinné továrně splňující vysoké evropské standardy, za využití 100 % solární energie v rámci uhlíkově neutrálního procesu. Samotné barefooty Bohempia jsou vyrobené z konopného plátna, s podšívkou z přírodní bavlny, a vulkanizovanou podrážkou z přírodního kaučuku. Všechny naše barefooty jsou zkrátka výsledkem etické a ekologické výrobní cesty a nesou také certifikát “PETA Approved Vegan”. A navíc krásně vypadají! Uznejte sami.

Barefooty Bohempia pod stromečkem rozhodně potěší.

 

Kvalitní a pohodlné oblečení, které vydrží

Každý obchod každého obchodního centra nás před svátky láká svými vánočními akcemi. JENŽE. Drtivá většina těchto obchodů, ne-li všechny, jedou na vlně fast fashion. Tedy levného a snadno dostupného oblečení, které se vyrábí bez ohledu na životní prostředí, či pracovní podmínky zaměstnanců. Kvantita jasně vede nad kvalitou. Hlavní je rychle vyrobit, prodat a přinést nový módní trend. Výsledkem jsou šrámy na přírodě, zdraví lidí a desítky milionů tun oděvního odpadu...  

Jestli tedy chcete triko, mikinu, tašku, nebo spodní prádlo, které nebudete muset po pár vypráních vyhodit, podívejte se na naše kvalitní nadčasové kousky. Všechny jsou ušité v České republice, z přírodních materiálů a barvené ekologicky nezávadnými barvami. 

Fotka do blogového článku (1)

Konopná mikina LEVA Burgundy

Provoněné Vánoce

Jestli hledáte “klasiku”, která udělá vždycky radost, nebo chcete větší dárek doladit nějakou drobností, podívejte se na naše vonné svíčky s konopným olejem. Hoří o polovinu pomaleji než svíčky běžné (vydrží až 25 hodin) a jejich vůně jsou doslova snové. Vybrat si můžete z variant:

  • Cedr, pomeranč & santal (dřevitá vůně s tóny pomeranče pro harmonii a zklidnění napětí).
  • Chai spice (bohatá orientální vůně pro uklidňující atmosféru).

 

Není utěrka, jako utěrka 

O tom, že jsou utěrky z konopného plátna praktické a ekologické jsme psali v tomto článku. A ocení je určitě nejen maminky, babičky, ale vůbec všichni, kdo mají rádi kvalitní savé utěrky, které jsou skvělé i pro ukládání pečiva. 

vanocni-balicek-konopne-uterky

Kopná utěrka - skvělý tip na praktický a užitečný dárek.

Řekněte to poukazem

Chcete věnovat krásný, udržitelný vánoční dárek, ale nevíte, co vybrat? Pořiďte dárkový poukaz. Vybrat si můžete ze tří různých hodnot, platnost poukazu je 6 měsíců a k dispozici je máme v tištěné i papírové podobě  

 

Uvidíte, že s dárky Bohempia budou vaše Vánoce šťastné, veselé a udržitelné!