Ekologické a praktické konopné utěrky Bohempia®



Pořiďte si domů konopné utěrky - nebudete litovat

Důvodů, proč si domů koupit konopné utěrky je hned několik. A my jsme vám je všechny hezky dali do jednoho článku. Uvidíte, že si vás opravdu získají. A to zvlášť, pokud chcete jít cestou šetrného a udržitelného životního stylu.

 

Konopné utěrky - příjemná ekologická varianta klasických utěrek z bavlny

Konopné utěrky jsou vyrobené ze stébel konopí. Jedná se o velmi odolné a trvanlivé vlákno, které se používá k výrobě různých textilií a utěrky jsou jedněmi z nich. Používat byste je měli hlavně v případě, pokud hledáte ekologickou a šetrnou alternativu k běžným utěrkám z bavlny, nebo k těm, které dokonce obsahují syntetická vlákna.

Konopné utěrky Bohempia jsou přírodní a vyrobeny z udržitelného materiálu.


Ano, bavlněné utěrky jsou sice velmi oblíbené, ale jejich výroba je poměrně náročná, a navíc se při ní používají pesticidy a různé chemikálie. Oproti tomu jsou naše konopné utěrky vyrobeny z ohleduplně pěstovaného konopí, v rámci lokální produkce, takže způsobují až o polovinu menší ekologickou zátěž našemu životnímu prostředí. A to už stojí za zvážení, nemyslíte?

V porovnání s bavlnou také konopí při pěstování potřebuje mnohem méně vody. To je důležité především v oblastech s jejím nedostatkem, kde může pěstování bavlny zatěžovat místní zdroje a způsobovat tak například sucha.

Konopná kuchyňská utěrka Bohempia - modrá


Jakmile vám konopná utěrka jednou opravdu doslouží, může vás aspoň těšit vědomí, že se konopné vlákno rozkládá mnohem rychleji než to bavlněné, takže jeho recyklace nebo biologický rozpad má na životní prostředí mnohem menší dopad.


Cena versus výdrž

Cenová srovnatelnost utěrek z konopí s těmi bavlněnými se může lišit v závislosti na kvalitě jednotlivých produktů a jejich značce. Utěrky z konopí sice mohou být při pořizování dražší, ale díky své vysoké odolnosti, a tím pádem ne tak časté potřebě obměny, vás v konečném důsledku vyjdou levněji, než utěrky z bavlny.

A hned tu máte další pozitivní přínos nejen pro přírodu, ale také pro vaši peněženku.

Konopná kuchyňská utěrka Bohempia - červená


Praktické výhody, díky kterým si konopné utěrky zamilujete


Několikanásobně vyšší savost - Znáte to sami… Chcete utřít nádobí nebo mokrou kuchyňskou linku, vezmete utěrku a zůstanou za ní mokré šmouhy. To se vám s konopnou utěrkou a jejími perfektními absorpčními schopnostmi zkrátka nestane. A navíc krásně rychle schnou, takže jsou pro použití v domácnosti jako stvořené.

Nezapáchají a jsou antimikrobiální - Utěrky z konopí vynikají také svými antibakteriálními a hypoalergenními vlastnostmi. Díky tomu je ocení hlavně osoby s citlivým nosem, alergici i astmatici.

Extrémní pevnost a výdrž - Jak zmiňujeme výše, konopné utěrky vám díky své vysoké odolnosti vydrží pěknou řádku let. Takže nové hned tak nebudete muset kupovat.

 

Sada konopných utěrek Bohempia v praktickém setu.


Nepouští vlákna - Díky tomu jsou konopné utěrky skvělé i pro čištění oken, která s nimi budou raz dva krásně čistá, bez vláken i šmouh.

Hodí se pro ukládání pečiva - Chléb, rohlíky, vánočku… Všechny tyhle dobroty je možné do konopné utěrky bez obav zabalit. Navíc díky nepřítomnosti bílkovin utěrky z konopí nepřitahují hmyz, a to včetně molů.

Krásně vypadají - Uznejte, je něco hezčího než tenhle jednoduchý a klasický design? Navíc vás může hřát vědomí, že jsou naše utěrky upředeny, utkány a ušity v České republice.



Používání konopných utěrek

Tady nemusíte hledat žádné složitosti. Jen pamatujte na to, že maximální savosti a měkkosti dosáhnete po 3 až 4 vypráních. A prát konopné utěrky můžete klidně i na 90°C, aniž by se nějak poškodily nebo srazily.