Jak se správně starat o barefooty, aby vám dlouho vydržely


Barefooty se čím dál tím víc stávají populárnější obuví. Umožňují nám totiž užít si přirozenou chůzi a našemu zdraví přinášejí celou řadu benefitů doslova od chodidel až po hlavu. Aby nám ovšem barefooty mohly dobře sloužit a byly pořád krásně pohodlné, je třeba se o ně správně starat. V našem článku se podíváme na několik praktických tipů, jak o barefooty pečovat, jak je čistit, impregnovat a jak se k nim chovat, když je budeme nosit ve městě nebo v přírodě  

Čištění barefootů 

Svrchní látkovou část barefootů čistěte vždy ručně s pomocí vlhkého hadříku a jemného mýdla nebo teplé mýdlové vody. Nikdy barefooty nedávejte prát do pračky ani je nevystavujete agresivním chemikáliím jako jsou bělidla nebo odstraňovače skvrn. A nezapomeňte ani na podrážku - z ní nečistoty odstraňte nejlépe kartáčkem. 

 Pokud jsou barefooty opravdu silně znečištěné, vyjměte z nich vložku a ponořte je do teplé mýdlové vody (maximálně na 30 minut). Poté je v ruce jemně vyždímejte, aby voda prošla skrz vlákna, a pak je pro odstranění mýdla propláchněte ve studené vodě. Pak už jen boty stačí nechat uschnout. Stejným způsobem se také můžete postarat o vyčištění stélek barefootů. 

 Mokré barefooty sušte vždy při pokojové teplotě. Intenzivní teplo z ohně nebo topení jim moc nesvědčí. 

Náš tip 

‍Abyste sušení barefootů urychlili, dejte do nich staré noviny noviny nebo jiný savý papír, který podle potřeby vyměňte.


sada-cisteni-obuvi-pedag-bohempiaSada na čištění obuvi PEDAG

 

 

Impregnace barefootů

Barefooty jsou obvykle vyrobeny z textilních materiálů, které jsou náchylné k pronikání vody. Abyste je před vlhkostí a špínou co nejlépe ochránili, použijte speciální impregnační sprej. A to zvlášť v případě, kdy za okny panuje deštivé počasí nebo se v barefootech chystáte na výlet do přírody. Pro nošení do města vám bude stačit sprej s ochranou proti skvrnám, pro nošení v přírodě zvolte ten, který se postará o voděodolnou ochranu barefootů. 

prirodni-impregnace-pedag-bohempia

Přírodní impregnace PEDAG

Péče o vnitřek barefootů

I když jsou barefooty Bohempia krásně prodyšné je dobré pečovat také o jejich vnitřní část. Barefootovou obuv proto skladujte na dobře větraném místě a do hodně uzavřených modelů noste ponožky. Ideálně ty, které jsou určené přímo do barefootů, nebo jsou alespoň vyrobeny z dobře prodyšného materiálu. Dále také doporučujeme používat odpovídající antimikrobiální sprej, který se postará o nežádoucí zápach. 

Prirodni-antimikrobialni-sprej-do-bot-proti-zapachu-PEDAG-bohempia
Přírodní antimikrobiální sprej do bot proti zápachu PEDAG

Uvidíte, že díky pravidelnému čištění a péči budou vaše barefooty vypadat jako nové. A navíc jim prodloužíte jejich životnost. Uvažujete o koupi nového barefoot modelu? Podívejte se na naši